Metode Complexe De Promovare Pentru Afaceri
Cele mai eficiente mijloace pentru promovarea afacerii tale sau daca vrei să vezi care sunt cele mai eficiente strategii de marketing online la ora actuală, în acest articol-ghid le vei găsi pe cele mai eficiente dintre ele, pe care poti să le aplici cu succes pentru a-ți crește afacerea.
. Revizuim constant această listă pentru a ne asigura că ideile pe care le găsești mai jos încă sunt valabile și funcționează.
.O parte din aceste strategii și metode de promovare vor fi complet noi pentru tine, de altele poate ai mai auzit, dar la fiecare dintre ele vei găsi detalii bazate pe experiența noastră în implementarea lor.
. Aceasta nu este doar o listă de idei, la fiecare dintre strategiile de mai jos oferim informații adiționale și context pentru a ști cum să le aplici în afacerea sau planul tău de marketing.
. Cui nu-i plac lucrurile gratuite? Mie cu siguranță da.
. Și aparent nu sunt singurul. Acum câteva zile am văzut o prietenă care lucrează ca inginer într-o corporație, și câștigă foarte bine, dând share la un concurs pe Facebook pentru o reducere.
. ceva magic, ceva ce ne atrage la cuvântul„gratuit”. Dar concursurile nu sunt singurul mod prin care ne putem folosi de această afinitate umană pentru lucruri gratuite.
Optimizare pentru motoarele de cautare
. O altă strategie de marketing extrem de eficientă și creativă este de a crea un instrument util, ceva legat de domeniul nostru de activitate, pe care să-l oferim gratuit. Aceste instrumente pot lua foarte multe forme:
- Extensii pentru browsere;
- Site-uri;
- Software;
- Integrări cu diferite instrumente și CMS-uri (Content management System);
- Website graders;
- Documente în excel (Checklists, Instrumente de calcul, Notițe);
- Etc.
Ideea de bază este de a găsi ceva util pe care să-l poți oferi oamenilor.
. Internetul este plin de ebook-uri și alte documente care zac nedeschise în folderul de „Downloads”. Însă dacă vii cu un instrument, ai o strategie foarte eficientă pentru a te face cunoscut și a genera potențiali clienți. De exemplu, cei de la GTmetrix au creat un instrument gratuit pentru a testa timpul de încărcare al site-ului.
.În primul rând, fiind ceva gratuit, dacă este cu adevărat util se răspândește precum focul sălbatic. GTmetrix menționat mai sus a devenit locul de „To go” pentru oricine vrea să-și îmbunătățească viteza de încărcare a site-ului. Sunt peste 3500 de domenii care fac trimitere (prin link) către ei. Hmm, cred că tocmai am făcut să fie 3501 acum .
. Fiind ceva util
dar și gratuit
, oamenilor le este foarte ușor să vorbească despre el, exact cum fac eu în acest articol. Un astfel de instrument te poate face foarte cunoscut în industria ta sau în rândul publicului țintă. Și poate avea multe alte beneficii indirecte asupra eforturilor de marketing cum ar fi link-urile pe care le atrage, mențiuni în articole sau prezentări etc. Sunt mult mai înclinat să prezint unui prieten ceva gratuit decât ceva care costă.
. În al doilea rând, pe lângă faptul că ne ajută să ne facem mai cunoscuți, odată oamenii intrați în contact cu instrumentul nostru, vor dori să afle mai multe despre noi, să vadă ce mai avem de oferit. În plus, poți face ca instrumentul tău să fie accesibil doar dacă oamenii îți lasă ceva date de contact, cum ar fi un email.
. Iar ulterior te poți introduce și să menții legătura cu ei prin acest mod. Un proiect propriu a fost Harta Interactivă a Antreprenoriatului în România.
. Ce am făcut aici a fost să adunăm mai multe statistici despre afacerile din România, le-am organizat pe județe și le-am pus în spatele unei hărți interactive care îți permitea să dai click pe județul tău și să afli rapid statistici interesante precum numărul de firme, cele mai populare domenii, cei mai mari angajatori etc.